Νέο deal στον τουρισμό με υπογραφή Παπαχριστοφόρου της Invel

H Invel Real Estate Management ελέγχεται έμμεσα, από κοινού, από τους γνωστoύς στο χώρο των επενδύσεων real estate, κ.κ. Κρις Παπαχριστοφόρου και Shimon Menahem, και είναι η ίδια εταιρεία η οποία ελέγχει με τη σειρά της την Invel Real Estate Partners Greece και την Invel Real Estate II, οι οποίες συνδέονται, ως βασικοί της μέτοχοι, με την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. 

Τώρα, η νέα συμφωνία στη Ρόδο, έχει το χαρακτήρα distressed λόγω των συσσωρευμένων ζημιών του ξενοδοχείου τα τελευταία χρόνια και είναι ζημιογόνα για τους υφιστάμενους μετόχους. Από πλευράς της Invel, είναι γνωστό ότι αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των ακινήτων, εντός και εκτός ελληνικής αγοράς, έχοντας ανακοινώσει πρόσφατα μία ακόμη συμφωνία distressed για την αγορά ενός χαρτοφυλακίου δανείων από την ιρλανδική ''bad bank'' ΝΑΜΑ.
Το Amathus Beach Rhodes είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Ρόδο, στον κοσμοπολίτικο κόλπο της Ιξιάς, σε απόσταση μόλις 6 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού. Διαθέτει συνολικά 317 δωμάτια και σουίτες στο κεντρικό κτίριο κι επιπλέον 37 σουίτες, που αποτελούν νέα προσθήκη στο ξενοδοχείο από το 2010. Ιδιοκτήτρια είναι η Landa AXTE, το 100% της οποίας ανήκει στην Leisure Holdings. Οι τελικοί ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου είναι βασικά ο όμιλος Λανίτη και συγκεκριμένα η Amathus Public Limited 31.2%, η Claridge Public Limited 30.9%, Lanitis E.C. Holdings (συμπεριλαμβανομένων και μελών της οικογένειας Λανίτη) 26.6%, Osiris Ltd 6.1%, Strawdale Limited 5.2%. «Η πρόταση τελεί υπό τον όρο ότι θα γίνει αποδεκτή από όλους τους μετόχους της Leisure Holdings S.A. και εξαρτάται από την εκπλήρωση αρκετών προϋποθέσεων και την επιτυχή διεξαγωγή της δέουσας έρευνας (due diligence) για τα συνηθισμένα θέματα σε τέτοιες συναλλαγές» αναφέρει η ανακοίνωση από την Amathus και την Claridge, εισηγμένες στο κυπριακό χρηματιστήριο, όταν γνωστοποίησαν αρχικά ότι έχουν στα χέρια τους πρόταση εξαγοράς του ξενοδοχείου της Ρόδου.

 Τώρα, η γραπτή δεσμευτική προσφορά που υπέβαλε η Invel Real Estate Management προς όλους τους μετόχους για να αποκτήσει το 100% των μετοχών που κατέχουν, έγινε δεκτή εφόσον ωστόσο τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις:
Η αποδοχή της γραπτής δεσμευτικής προσφοράς συνίσταται στην παραχώρηση αποκλειστικότητας προς την Invel μέχρι και τις 15 Απριλίου 2015.

Μέχρι τότε η Invel θα προβεί στους απαραίτητους ελέγχους (due diligence) για να επαληθευτούν τα διάφορα οικονομικά δεδομένα που της έχουν δοθεί και εφόσον αυτά επαληθευτούν, τότε θα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις και θα γίνει η μεταβίβαση των μετοχών της Leisure Holdings προς την Invel ή προς τους εντολοδόχους αυτής ή προς οποιοδήποτε πρόσωπο υποδείξει η Invel στους μετόχους της Leisure Holdings.