Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΜΕ ΔΕΛΕΑΡ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ.

Ο Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani, ο οποίος φέρεται να του αρέσει να περιφέρεται με γιωτ στα ελληνικά νησιά, θα τα χρησιμοποιήσει για να χτίσει παλάτια για τις τρεις συζύγους του και τα 24 παιδιά του ως εξοχικές κατοικίες όπως αναφέρει "η Daily Mail reports. 

 Όπως συμβαίνει  συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις,  λεπτομέρειες και στοιχεία για τη συμφωνία  είναι δύσκολο να βρεθούν. Φαίνεται, όμως, να υπάρχει αρκετός κόσμος που  μιλάει γι αυτό και να δείχνει ότι  αυτό δεν είναι απλά μία από αυτές τις προσφορές φάντασμα διασημοτήτων που  ποτέ δεν βασίζονται  στην πραγματικότητα.

Οι Financial Times αναφέρθηκαν για πρώτη φορά ότι ο Sheikh είχε αγοράσει μόνο το ακατοίκητο νησί της Οξυάς για 4,9 εκατ. €, σημειώνοντας ότι η συμφωνία «σηματοδοτεί μια ανανέωση του ενδιαφέροντος στην Ελλάδα από το πλούσιο κράτος του Κόλπου."
Λίγες μέρες αργότερα, η πώληση είχε διογκωθεί σε έξι νησιά της αλυσίδας των Εχινάδων, συμπεριλαμβανομένων  και της Οξιάς, όπως περιγράφεται από την Guardian ως «η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα."

Η συμφωνία με τα νησιά Εχινάδες μπορεί να είναι η πρώτη από μια σειρά υψηλής επένδυσης  συναλλαγής  ακινήτων.  Εκτός από πολλά νησιά, οι παραλιακές ιδιοκτησίες στο παρελθόν ήταν  ανέγγιχτες όπως στην Κέρκυρα και  Ρόδο τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τοπικούς ιδιοκτήτες.
Πηγή: Financial Times (από τον Kevin Brass )